2024

Rollend Engels Erfgoed Evenement - 6 oktober 2024REEE-TV WAS OP BEZOEK BIJ HET HEALEY MUSEUM IN VREELAND

REEE-TV was op 19 maart 2024 op bezoek bij het Healey Museum.

In het Healey blad van mei – juni 2024 is het volgende artikel van Paul Mol te lezen:

Rollend Engels Erfgoed Evenement

In 2013 hebben vertegenwoordigers van verschillende klassieke Engelse autoclubs het initiatief genomen om een tourrit te organiseren specifiek voor eigenaren van Britse klassieke automobielen en eventueel ander rijdend Brits erfgoed.

De Stichting REEE organiseert 1 keer per jaar een tourrit. In 2023 met 133 deelnemers en voor 2024 staat zondag 6 oktober in de planning.

DOELSTELLING REEE

Naast het organiseren van een leuk en gezellig eendaags evenement is de bedoeling om interesse op te wekken voor het Engelse Rollende Erfgoed, met name de automobielen en als we daarbij ook de interesse bij jongeren kunnen laten groeien is dat mooi.

Daarom werd er onlangs een bezoek gebracht door REEE-TV aan het Healey Museum waarbij aandacht gegeven werd aan het Museum zelf, de Healey 100S Coupé van Donald Healey en ook aan de rode Rally Healey 100/6, rally replica in colorado red, bouwjaar 1957, van Rinus Sinke.

Deze Healey heeft aan heel veel rally’s deelgenomen, o.a. 25 keer aan de Tulpenrallye.

En het bijzondere daarvan is dat hij, samen met zijn vaste Tulpenrallye navigator Bart den Hartog, 3 maal als overall winnaar is geëindigd en dus de Coupe Rallye des Tulipes overhandigd kreeg.

Met 25 Tulpenrallye deelnames, in een Healey uit 1957, kun je in ieder geval zeker over “Rollend Engels Erfgoed” spreken.

Het ruim 6 minuten durende filmpje is te zien op de website van REEE Link: Bezoek Healey Museum

Foto: De opname crew vrnl:  Pim Amelsbeek, Rinus Sinke, Hans Köhler, Hans van de Kerkhof, Gerard Rooks en Paul Mol

Foto: De 100S Coupé van Donald Healey

Foto: Hans van de Kerkhof  met REEE-TV team

Foto’s: De Healey 100/6 van Rinus Sinke in de Tulpenrallye en met REEE-TV team