Informatie

Rollend Engels Erfgoed Evenement - 6 oktober 2024

INFORMATIE

De 11e REEE wordt verreden in het midden van het land op zondag 6 oktober 2024. Al meer dan 130 deelnemers hebben zich ingeschreven.

De start van de rit is in de Betuwe bij het Visscher Classique Museum in Buren. Een interessante locatie. Het museum bestaat sinds 2022. Er valt een grote verzameling van vooral klassieke Franse automobielen te bewonderen. 

De lunch is bij de firma Imparts in Ede. Rijders van Engels Erfgoed kennen dit bedrijf vast wel.  Een leuke stop en ook een gelegenheid om de showroom te bekijken.

Het eindpunt is wat zuidelijker, namelijk in Appeltern. Dit is het land van Maas en Waal. Het restaurant Moeke Mooren is een prima ambiance voor het afsluiten van de REEE-dag.  

De ochtendroute en de middagroute die de deelnemers zullen rijden is ca. 55 km. Op REEE-TV item, deze website, ziet u de promo van de 11e REEE 2024 in beeld. De route is gemakkelijk te volgen met duidelijke tekst aanwijzing erbij. Mogelijk is er ook een digitale versie beschikbaar (gpx).  Deze wordt “op verzoek” toegezonden.

Bij het inschrijfgeld zijn inbegrepen: een routeboek, een schildje, koffie en wat lekkers bij de start, lunch bij Imparts en een drankje/hapje bij de finish.

INSCHRIJVEN IS NOG MOGELIJK!
Op 11 juni heeft de 140ste deelnemer ingeschreven. “Opgeven is zeker nog mogelijk.” U dient wel het inschrijfgeld te betalen. Vanaf deelnemer 150 komt u op de reservelijst. Ervaring leert dat er altijd deelnemers zijn die helaas toch niet mee kunnen rijden. Kunt u niet meerijden (boven de 150ste deelnemer), dan krijgt u natuurlijk het inschrijfgeld geheel teruggestort.

Wacht niet te lang met inschrijven.  Het maximum aantal deelnemers/auto’s is 150. Gaarne wel betalen svp binnen 14 dagen.

We hebben het inschrijfgeld dit jaar iets moeten verhogen.

11e REEE 2024 AL 100 DEELNEMERS HEBBEN ZICH AANGEMELD

Cor Veerhuis en Han Volkers hebben zich op 30 januari 2024 als 100ste deelnemer aangemeld.

 

De 10e REEE 2023 vond plaats op zondag 1 oktober – Zie  link: https://youtu.be/nVLebBS3vRM

  Route 10e REEE in beeld  

REEE 2013 – 2023 10 jaar bestaan.

In vogelvlucht 10 jaar REEE zie link: 2013 – 2023 10 jaar REEE

Met zo’n 125 Engelse klassiekers en met een grote diversiteit aan merken een zeer geslaagde dag.  Net zoals in 2022 ook nu weer het perfecte weertype  De start bij de Hembrug leverde heel wat mooie plaatjes op. Over die locatie was iedereen positief. De ochtendrit had voldoende variatie.  Een opgeworpen braderie op de route gaf  sommige equipes wel wat hoofdbrekens.  De lunch bij Nico Baas Triumph Centre was goed verzorgd.  De middagroute verliep probleemloos en het Westfriese landschap en de sfeervolle dorpen werden gewaardeerd.  Daarna nog een afsluiting in De Rijper Eilanden. Een interessant allegaartje aan waardevolle en authentieke curiosa staat daar opgesteld. Het sfeertje tussen al die Engelse auto’s en hun berijders blijft mooi om te zien.

Van der Kooi Sportscars uit Houten zorgde in 2023 weer voor de technische ondersteuning.  Er zijn weer enkele deelnemers geholpen. Ook bij de 11e REEE 2024 zal Van der Kooi Sportscars weer aanwezig zijn.

Zie foto’s en video bij item MEDIA en REEE-TV. 

Afspraken bij “AFZEGGING REEE-rit”.

Bij afzegging tot 3 weken van te voren krijgt u het inschrijfgeld terug. Vanaf 3 weken van te voren krijgt u 2/3 van het inschrijfgeld terug.

Bij afzegging in de 7 dagen voorafgaand aan de rit kunnen we i.v.m. reeds gemaakte kosten geen inschrijfgeld terugstorten. U kunt als u daar prijs op stelt wel het routeboek en het rallyschildje toegestuurd krijgen.

Terugstorten van inschrijfgeld doen we na de REEE.

REEE-GB 2023 is voorbij

De unieke REEE-GB  van 31 mei 2023 tot 5 juni 2023 was geslaagd. 31 equipes gingen mee en hebben genoten.

Rollend Engels Erfgoed ging terug naar de wortels van de Engelse auto-industrie.

REEE SPELD

We hebben een REEE speld met het bekende REEE-logo  met een diameter van 30mm. Bent u hierin geïnteresseerd kijk dan op de speciale pagina voor info. Er zijn 2 uitvoeringen beschikbaar en nu te bestellen. Met pin- of met speldbevestiging

FOTO’S, FILMS EN REACTIES VAN DEELNEMERS TIJDENS DE RIT OF ANDERS.

Tijdens de 10e REEE 2023 (en voorgaande en de komende jaren) zijn/zullen er foto’s gemaakt en ook gefilmd. Foto’s en film staan onder het item Media en REEE-TV op de website. Tevens op Facebook en YouTube. Ook reacties van de deelnemers op o.a. de website en via FaceBook en/of andere media/bladen, e.d.. Stichting REEE gaat er vanuit dat u er geen bezwaar tegen heeft dat deze geplaatst zijn. Laat het ons anders weten via een e-mail aan de secretaris (secretaris@reee.nl).