Informatie

Rollend Engels Erfgoed Evenement - 1 oktober 2023

INFORMATIE

De 10e REEE 2023 is op zondag 1 oktober – Zie promo link: https://youtu.be/nVLebBS3vRM

Het aantal inschrijvingen heeft het maximale aantal bereikt. Zie de HOMEPAGE voor contact met ons indien u toch wilt meerijden.

We hebben weer een mooie opzet kunnen realiseren en de start- lunch en finishlocaties zijn bekend:

De start zal zijn op het Hembrugterrein in Zaandam. We verzamelen daar bij LAB44, Middenweg 44, vanaf ca. 9:00 uur. De rit start is om 10:15 uur. Op dit Hembrugterrein waren munitiefabrieken gevestigd. Pas vanaf 2014 is het terrein toegankelijk voor het publiek. Er is veel industrieel erfgoed waar langzamerhand nieuwe bestemmingen aan worden gegeven. De bereikbaarheid is prima.

De lunch wordt gesponsord door Nico Baas Triumph Centre in Zwaagdijk.  Een veelzijdig bedrijf met vooral Triumph activiteiten. Maar andere Engelse merken kunnen er ook terecht. De onderdelenleverantie is zeer uitgebreid. Tijdens de lunch kan er rondgekeken worden.  Website www.triumphcentre.nl Zie link: Nico Baas Triumph Centre

De finish zal zijn op de locatie waar de 1e REEE zijn primeur had in 2013. Dat is in Hotel Restaurant de Rijper Eilanden bij De Rijp.  Deze locatie is binnen opgesierd met allerlei technische snuisterijen. Een lust voor het oog.

Digitaal de route rijden, de REEE rit is digitaal voor uw navigatie mogelijk. Indien u bent geïnteresseerd, (“en het uiteraard digitaal mogelijk blijkt!”), deze te ontvangen stuur dan een e-mail naar de secretaris.

De route is al klaar. Veel landelijke routes, zie  Route 10e REEE in beeld  En in West-Friesland is mooi om te toeren. De Rijp, de finish, ligt op 25 km van Amsterdam. Ook dit jaar is de route weer digital voor uw navigatie. Wel tijdig een email zenden naar de secretaris dat u geïnteresseerd bent deze te ontvangen.

Het is de 10e REEE. We willen er wel wat bijzonders van maken…

De REEE valt onder de evenementenregeling. Het is door de belastingdienst erkend onder nummer 2023/072.  Van meerijdende geschorste voertuigen geven wij voor 1 oktober de kentekens door aan de belastingdienst.

REEE 2013 – 2023 10 jaar bestaan.

In vogelvlucht 10 jaar REEE zie link: 2013 – 2023 10 jaar REEE

REEE-GB 2023 is voorbij

De unieke REEE-GB  van 31 mei 2023 tot 5 juni 2023 was geslaagd. 31 equipes gingen mee en hebben genoten.

Rollend Engels Erfgoed  ging terug naar de wortels van de Engelse autoindustrie.

Terugblik 9e REEE  ZONDAG 2 OKTOBER 2022 

Met zo’n 123 Engelse klassiekers en met een grote diversiteit aan merken een zeer geslaagde dag.  Het weer was perfect voor een rit in de herfst. Bij het Bomencentrum in Baarn een mooie opstelling kunnen maken van al dat Engelse Erfgoed. Na een ochtendrit, waarover iedereen wel te spreken was, een lunch bij Broekhuis Jaguar en Landrover in Maarssen. In het pand is ook de klassiekerafdeling Brooks gehuisvest. Dat alles maakte deze lunchstop tot een groot succes. De middagroute ging dwars door Vreeswijk en daarna over onontdekte weggetjes bij o.a. de Lek en was voor velen een verrassing.  De afsluiting bij Schimmel was niets mis mee.

Van der Kooi Sportscars uit Houten zorgde in 2022 weer voor de technische ondersteuning. En dat heeft absoluut meerwaarde gehad. Diverse rijders zijn weer op weg geholpen. 

Zie foto’s en video bij item MEDIA en REEE-TV. 

Afspraken bij “AFZEGGING REEE-rit”.

Bij afzegging tot 3 weken van te voren krijgt u het inschrijfgeld terug. Vanaf 3 weken van te voren krijgt u 2/3 van het inschrijfgeld terug.

Bij afzegging in de 7 dagen voorafgaand aan de rit kunnen we i.v.m. reeds gemaakte kosten geen inschrijfgeld terugstorten. U kunt als u daar prijs op stelt (en doorgeeft) wel het routeboek en het rallyschildje toegestuurd krijgen op schriftelijk verzoek.

REEE SPELD

We hebben een unieke REEE speld met het bekende REEE-logo  met een diameter van 30mm. Bent u hierin geïnteresseerd kijk dan op de speciale pagina voor info. Er zijn 2 uitvoeringen beschikbaar en nu te bestellen. Met pin- of met speldbevestiging

FOTO’S, FILMS EN REACTIES VAN DEELNEMERS TIJDENS DE RIT OF ANDERS.

Tijdens de 9e REEE 2022 (en voorgaande en de komende jaren) zijn/zullen er foto’s gemaakt en ook gefilmd. Foto’s en film staan onder het item Media en REEE-TV op de website. Tevens op Facebook en YouTube. Ook reacties van de deelnemers op o.a. de website en via FaceBook en/of andere media/bladen, e.d.. Stichting REEE gaat er vanuit dat u geen bezwaar heeft dat deze geplaatst zijn, laat het ons anders schriftelijk weten via een e-mail aan de secretaris.