REEE-GB 2023

Rollend Engels Erfgoed Evenement - 1 oktober 2023

REEE-GB: Met de REEE NAAR ENGELAND 

Update d.d. 20 maart 2023:

Deelnemen aan deze unieke 5 daagse trip kan alleen nog op aanvraag.  REEE GB wordt georganiseerd door de stichting REEE. De REEE kent geen winstbejag.

Voor info : info.reee@ziggo.nl

Kosten zijn ca € 1140 per equipe van 2 personen op basis van tweepersoonskamer in het hotel.  En daarbij op de boot een tweepersoons binnenhut.  Ontbijt en diner in het hotel zijn inbegrepen.

Deze eenmalige trip naar Engeland  (REEE GB) is van 31 mei tot 5 juni 2023.  Voor liefhebbers van het rijdende Engels Erfgoed!

De bootovertocht (Hoek van Holland naar Harwich) en het hotel zijn geregeld.  Wij willen de juiste Engelse sfeer en een kwalitatief goed hotel en dat is gelukt. We verblijven in het Holt Hotel. Het is een mooie locatie in Steeple Aston (nabij Bicester) in Oxfordshire.  Mooie kamers en voldoende parkeerruimte. Er is zelfs een oldtimergarage vlakbij.  Ook een prima startpunt voor de geplande toertocht in de Cotswolds.

Het uitgebreide routeboek is voor het grootste deel klaar. Daarin per dag de voorgestelde routes met kaartjes, aanwijzingen en navigatiepunten.  Met suggesties voor onderweg.

Inmiddels zijn er 32 deelnemende equipes.

Het vertrek is op woensdagavond 31 mei 2023 met de nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich en we varen terug op zondagavond 4 juni 2023 eveneens met de nachtboot van Harwich naar Hoek van Holland. LET OP: U dient wel een geldig paspoort te hebben voor UK, geen ID kaart!

Wat blijft het doel:

Een geweldige trip naar de oorsprong van al dat moois voor berijders van Engels Erfgoed.

Mooie routes.  Er zullen geen routes vooraf worden nagereden. We teren op eerdere ervaringen. Rijdt u liever niet alleen, dan regelen we het samen rijden.

We gaan ook zeker de streek verkennen. We verblijven immers in de omgeving van de Cotswolds, Shakespeare Country (Stratford upon Avon) en Blenheim Palace. De te rijden afstanden houden we beperkt. “No hurry!”.

Om de historie van de Engelse autofabrikanten beter te doorgronden is een onderdeel van de reis het (facultatieve) bezoek aan het British Motor Museum in Gaydon  of eventueel het Transportmuseum in Coventry (deze laatste is wat verder weg).

De REEE-organisatie zorgt voor een routeboek, aanvullende informatie, een mate van begeleiding en vooral gezelligheid.

REEE GB:

De reis naar Engeland begint met de overtocht met de nachtboot van de Stena Line. Er wordt uitgegaan van een standaard binnenhut voor 2 personen, maar een upgrade tegen meerprijs (buitenhut of comfortklasse hut) is mogelijk. Vanuit Hoek van Holland is het vertrek om 22:00 uur. We verzamelen bij de terminal om uiterlijk 20:30 uur.

De volgende ochtend is Harwich al zeer vroeg bereikt. Ca. 7:30 uur (Engelse tijd) volgt de ontscheping. Er is geen ontbijt geboekt, want na een uurtje rijden is er om ca. 9:00 uur een ontbijt geregeld nabij Colchester.

Alle relevante informatie staat in het routeboek. Dit ontvangt u op de boot met een toelichting.

De rit naar het hotel en op de zondag weer terug naar Harwich zal zo’n 260km zijn. Dat lijkt aardig wat, maar er kan de gehele dag voor genomen worden. Snelwegen worden zoveel mogelijk vermeden. s Avonds is er een gezamenlijk diner.

Het arrangement omvat minimaal:

-Retourovertocht met de nachtboot Hoek van Holland naar Harwich met de Stena Line

-3 nachten in hotel met ontbijt/diner in Holt Hotel in Steeple Aston  (Cotswolds/Oxfordshire)

-Routeboek, rallyschildje e.d.

-Wilt u liever een luxere hut, dan kan dat tegen meerprijs.  Dat geldt ook voor eenpersoonshut.

-Het hotel heeft ook extra luxe kamers.

Voor vragen kunt mailen naar info.reee@ziggo.nl of  het contactformulier gebruiken (zie hiervoor de homepage onder contact)

Promo film REEE-GB 2023 om in de stemming te komen, zie link:  REEE-GB 2023

De REEE-organisatie bestaat uit leden van Engelse autoclubs.