REEE-GB 2021

Rollend Engels Erfgoed Evenement - 3 oktober 2021

REEE-GB: Met de REEE NAAR ENGELAND 

Uitgesteld naar 1 – 6 juni 2022.

Update d.d. 8 maart 2021:

We hebben de knoop doorgehakt. Het REEE team heeft besloten om de REEE GB te verplaatsen naar 2022. Dat wordt dan woensdag 1 tot maandag 6 juni.

Het bleek, vanwege de Coronamaatregelen hier en in de UK, al onmogelijk te worden om de trip a.s. juni door te laten gaan.

Er is overwogen om de REEE GB te verplaatsen naar begin september. Daar zijn we toch van afgestapt om meerdere redenen:

-Met zekerheid naar Engeland kunnen reizen en verblijven zonder vervelende beperkingen is de komende maanden nog niet zeker.

-Het gaan reizen en bezoeken afleggen zal in Nederland op zijn vroegst vanaf (begin) zomer op gang komen. Veel mensen zullen dan vermoedelijk andere prioriteiten hebben dan het deelnemen aan een groepsreis naar Engeland.

-Ook worden er momenteel veel (klassieker) evenementen in ons land verplaatst naar het najaar.

-Een andere reden is dat we, o.a. vanwege de te verwachten weersomstandigheden in de UK, begin juni toch een betere periode vinden dan begin september

Heel jammer dat de REEE GB weer wordt verplaatst, maar wat in het vat zit verzuurd niet!  Afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen gaan we vanaf het najaar onze REEE GB 2022 weer promoten.

De kosten voor deelname REEE GB 2022 zullen wat af gaan wijken als gevolg van prijswijzigingen bij de Stenaline of het Banbury House Hotel.

Dus nu in 2022 deze trip naar de oorsprong van al dat moois: REEE-GB. Een  zesdaagse trip met als bestemming Banbury (Oxfordshire). Toeren door het Engelse landschap. Glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes.

Om de historie van de Engelse autofabrikanten beter te doorgronden is een onderdeel van de reis het facultatieve bezoek aan het Coventry transportmuseum. Daar is de grootste collectie van Britse transportmiddelen te vinden. (www.transport-museum.com). Coventry zelf is ook een toeristentrekker en heeft op cultureel gebied veel te bieden.

De REEE organisatie zorgt voor een routeboek. Er zullen geen routes vooraf worden gecontroleerd. We teren op eerdere ervaringen. Navigatiepunten zijn tevens een leidraad. Rijdt u liever niet alleen, dan regelen we het samen rijden.

Er is voldoende tijd om de streek te verkennen. We verblijven immers in de omgeving van de Cotswolds, Shakespeare Country (Stratford upon Avon) en Blenheim Palace. De te rijden afstanden houden we beperkt. “No hurry!”.

De bootreis en het verblijf wordt geregeld door Buro Scanbrit. De REEE-organisatie zorgt voor een routeboek, aanvullende informatie, een mate van begeleiding en vooral gezelligheid.

Het stijlvolle hotel in Banbury is een mooi gelegen hotel en er wordt parkeerruimte op eigen grond voor ons vrij gehouden.

De reis naar Engeland begint comfortabel met de overtocht met de nachtboot van de Stena Line. Er wordt uitgegaan van een standaard binnenhut voor 2 personen, maar een upgrade tegen meerprijs (buitenhut of luxere hut) is mogelijk. Vanuit Hoek van Holland is het vertrek om 22:00 uur. Inschepen ca 20:30 uur. De volgende ochtend is Harwich al zeer vroeg bereikt. Ca. 8:00 uur Nederlandse tijd volgt de ontscheping.

Alle relevante informatie staat in het routeboek. Dit ontvangt u op de boot.

De rit naar het hotel en op de zondag weer terug naar Harwich is zo’n 250km. Dat lijkt aardig wat, maar er kan de gehele dag voor genomen worden. Snelwegen worden zoveel mogelijk vermeden. Op 2 avonden is er een gezamenlijk diner. De 3e avond wordt vrij gehouden. Op individuele basis geeft dat de vrijheid voor bijvoorbeeld een “typical british” alternatief, zoals “pub food”.

Het maximale aantal deelnemende equipes is 40.

Het arrangement omvat minimaal:

-retourovertocht nachtboot Hoek van Holland naar Harwich met de Stena Line

-3 nachten met ontbijt in het Banbury House Hotel in Banbury. ( www.banburyhouse.co.uk ) Een gezellig marktstadje van 42000 inwoners gelegen tussen Oxford en Coventry.

-2 avonden een gezamenlijk diner

-routeboek, rallyschildje e.d.

Kosten zijn nog niet precies bekend : In 2021 was het ca. € 920 per equipe van 2 personen op basis van tweepersoonskamer en op de boot een tweepersoons binnenhut.

-Wilt u liever een luxere hut, dan kan dat tegen meerprijs.

-Dat geldt ook voor eenpersoonskamers.

-Verlenging van uw verblijf is mogelijk. Dat kan in Banbury zijn of ergens anders.

Voor inschrijvingen en vragen kunt u het contactformulier gebruiken (zie hiervoor de homepage onder contact)

De REEE-organisatie bestaat uit leden van Engelse autoclubs.                                                                        

 

———————————————————————————————————-

Hieronder kunt u de sfeer alvast proeven…….

Pim Amelsbeek – REEE-TV film – 7 maart 2019